„S-Crosser Citroen“– crossover nové generace od slavného francouzského koncernu

„S-Crosser Citroen“– crossover nové generace od slavného francouzského koncernu
„S-Crosser Citroen“– crossover nové generace od slavného francouzského koncernu
Anonim

Před několika lety se francouzská společnost Citroen rozhodla uvést na trh první crossover ve své historii, který se později stal známým jako C-Crosser. Zpočátku byl navržen na platformě dvou neméně slavných SUV: Peugeot 4007 a Mitsubishi Outlander XL. Navzdory tomu, že novinka má společný design rámu, navenek ani uvnitř vůbec nevypadá jako kopie těchto dvou džípů. Pojďme se tedy podívat, jak se ukázaly nové crossovery „Citroen C-Crosser“.

Design

Vzhled vozu byl „ušit na míru“celkovému formátu francouzské značky.

crossover citroen
crossover citroen

Vpředu jsou vidět velké detaily karoserie, konkrétně světlomety neobvyklého tvaru, mlhovky s chromovaným obložením, 2 velké šipky a široký nárazník s masivním přívodem vzduchu, který dává přední části crossoveru tvar agresivní ústa. VProfil nového crossoveru Citroen stále trochu připomíná japonské SUV, ale že by se jednalo o jeho kopii, se říci nedá. Obecně stojí za zmínku, že se francouzským designérům podařilo zamaskovat japonské rysy SUV Mitsubishi Outlander XL, a to celkem úspěšně.

Specifikace

Francouzský crossover „Citroen“bude vybaven dvěma typy motorů: benzinovým a naftovým. Pokud jde o první možnost, má kapacitu 170 koní a pracovní objem 2,4 litru. Je vybaven dvěma převodovkami: může to být buď plynulý variátor se 6 virtuálními rychlostmi nebo pětistupňová manuální převodovka.

Druhý motor má skromnější specifikace, konkrétně výkon 160 koní a zdvihový objem 2,2 litru. Naftový crossover Citroen je spárován se stejnými převodovkami jako benzínový motor.

nové crossovery citroen
nové crossovery citroen

Ekonomika a výkon

Za zmínku stojí, že nový model SUV má ve srovnání s ostatními vozy své třídy celkem přijatelnou spotřebu paliva. Při jízdě po dálnici spotřebuje novinka zhruba 7,5 litru na 100 kilometrů. Ve městě se toto číslo zvyšuje na 12,6 litru. Ve smíšeném režimu auto utratí asi 9 litrů na „stovku“. Až 100 kilometrů za hodinu zrychlí crossover Citroen za 10,5 sekundy. Maximální rychlost je asi 200 kilometrů za hodinu.

Vady

Omlouvám se, novéCrossover "Citroen" má jednu nevýhodu, která spočívá ve frekvenci údržby. Pokud majitel japonského "Mitsubishi Outlander XL" může provádět údržbu v intervalech 15 tisíc kilometrů, pak majitel "Francouz" to udělá každých 10 tisíc kilometrů. To však nemá vliv na spolehlivost a životnost motoru.

citroen crossover 2013
citroen crossover 2013

Cena

Minimální cena za nový crossover Citroen vyrobený v roce 2013 je asi 960 tisíc rublů. Nejdražší zařízení "Exclusive" s dieselovým motorem stojí 1 milion 142 tisíc rublů. Vzhledem k této cenové politice můžeme s jistotou říci, že S-Crosser je vynikající alternativou k japonské ko-platformě Mitsubishi Outlander XL.

Doporučuje: